КОЈ И ЗОШТО (НЕ)СМЕЕ ДА ПОСТИ?

Покрај Велигденскиот пост кој го практикуваат православните христијани, во моментов актуелен е и Рамазанскиот пост кој го практикуваат муслиманите ширум светот. Благодарение на пропишаниот режим на исхрана кој е основа на постот, можат да се спречат или евентуално да се појават подоцна во животот разни состојби или болести како последица на неправи

Прочитај повеќе

Категории