HemorBil чај

HemorBil чај

Цена: 399 ден

Код на продуктот: MG016


Хемороидите или внатрешните ректорни крварења претставуваат потечени и оптоварени крвни садови кои во сплет од тип на венец се позиционирани околу самиот анусен отвор во долниот дел на ректумот. Како што се случува и кај другите проширени вени, така и кај хемороидите под притисок настанува пукање, а се случува при чинот на дефекација. Хемороидите се поделени на два вида: внатрешни и надворешни. Кај внатрешните хемороиди симптомот е столица низ која се гледа светлоцрвена крв, а од истата има трагови и на тоалетната хартија и на WC школката - оваа појава обично е краткотрајна. Надворешните имаат поинакви симптоми. Ова се хемороиди кои веќе излегле од анусот, самата регија околу аналниот отвор е осетлива, болна и пропратена со силно чешање, се јавува и силна болка, а крварењето може да добие потемна боја. Подолго се застапени и немаат својство на репонирање - остануваат испакнати. HemorBil на Медобил е идеален спој на најмоќните фитотерапевтски дејства од природните антибиотици: босилек, ајдучка трева, кантарион, бозел, посеклива трева. Во составот на оваа групација се содржани незаменливите елементи како што се: холин, сапонин, ацетихолин, танин, цитронска киселина, тирамин, сумпорни врски, тијанинска киселина и многу други елементи кои се одлични стимулативни средства за смирување на болки, природни антациди кои силно делуваат при спречување на крварење, силно влијаат врз мускулатурата на цревниот систем, имаат ефект на стегање - епитализирање, подобрувајќи ја циркулацијата и подигајќи го растот на новото ткиво кај раните.

  НАРАЧАЈ

Опис на производот

Начин на употреба:
Чајот има предвидена конзумација еден месец доколку се работи за хемороид од трет или четврт степен - карактеристично кај надворешните хемороиди, а доколку се работи за симптоматика на внатрешен хемороид - се пие само неколку дена. И во двата случаи овој микс дава моментален ефект. На конзументот му го решава проблемот со хемороиди во целост и долгорочно, подобро од кој било друг медикамент.

Совет:
Кога е активна хеморидната појава практикувајте по чинот на дефекација да извршите хигиенски акт со млаз вода на анусот, со млака до ладна вода, бидејќи од тука поминала лоша фекална материја која е полна со негативни изумрени бактерии кое телото ги исфрла кон надворешната средина, додека пак хемороидот сепак претставува отворена рана (за да избегнете какво било инфективно заболување). Пијте повеќе вода и чаеви (9-10 чаши дневно) и конзумирајте храна која е богата со природни влакна. Доколку појавата на хемороиди била застапена подолг временски период, пожелно е да земете мислење од лекар како и да ви биде воспоставена дијагноза со ректален преглед.

Важна напомена:
Не се препорачува кај трудници, доилки и деца под 12 години.

Безбедност:
Редовно се вршат лабараториски и микробиолошки испитувања во Ј.З.О. Завод за здравствена заштита – Скопје и примероците се одобрени за конзумација со А–тест бр. 07-474/04-03-2008, лаб. преглед бр. 5937 и микро преглед бр. 6067. Според испитаните параметри истите одговараат на правилникот за исправност и безбедност на храната.
 

Состојки: босилек, ајдучка трева, кантарион, бозел, посеклива трева.
Нето тежина: 100 г
Производител: Медобил Груп