Како да се ослободите од злобниот целулит

Целулитот е појава која настанува во хипердермисот - третиот слој на кожниот систем - како нарушување меѓу балансот на притисокот на осмоза и онкоза. Тоа се два притисоци кои се одговорни за размена на соли, токсини и течности во крвоточниот систем или меѓуќелискиот простор.

Дали е подобро да се превенира или да се лечи целулитот? Целулитот е појава која прогресира. Почнува од прв степен или адипоза, потоа втор степен - мол и трет степен - компактен целулит. Првостепениот целулит не е видлив со голо око, може да се примети само при притисок од надворешен фактор на кожниот систем. Второстепениот целулит е благо приметлив со голо око, додека третостепениот целулит претставува воспалителен процес, предизвикува болка кај самата индивидуа која веќе го има како појава и е видлив со голо око, односно веќе спаѓа во естетско нарушување на кожниот систем. При првата појава, т.е. кога ќе забележиме дека имаме појава на адипоза, веќе треба да се превенира.

Што значи целулитот? Целулитот всушност како појава настанува доколку носиме високи потпетици, тесна гардероба која е припиена до самото тело - значи, веќе е стопирана циркулацијата, позицијата на седење ни е подолга од четири или пет часа, недоволно внесување на течности - посебно водата како продукт, но и неконтролираното внесување на зачини и соли придонесува да се зголеми или прогресира појавата на целулит.

Доколку приметиме на нашето тело дека веќе има прогресивна појава на паникулопатија (или целулит), најдобро е да превенираме навреме. Овде настапуваат нашите 100% природни производи како што е Медобил Слимс, за слабеење до 15 килограми за само 30 дена. Препаратот претставува концентриран производ во средно желатинозна форма, во чиј состав спаѓаат: мед (селектиран исклучиво за диететика), натурален прополис, матичен млеч - оние најквалитетни состојки од апи групацијата или пчелините производи коишто помагаат во задржување и зголемување на нивото на витамини и минерали во нашето тело, 19 типа билни екстракти и пет типа на билки со надземен дел (стебло и лист) - одлични антиоксиданти и прочистувачи на крвоточниот систем, токму таму каде што всушност почнува да настанува проблемот со паникулопатното ткиво (или целулитот).

Не помалку ефикасен во сузбивањето на целулитот е и Медобил Голд, со Л-карнитин. Л-карнитинот (или витамин Б20) е најпознатиот и најбараниот природен елемент за слабеење во светот. Овој витамин игра значајна улога во човечкиот огранизам, но најпознато е неговото учество како носач на масните киселини низ страничните мембрани и митохондрии, каде се согоруваат и користат како извор на енергија.

Значи, доколку нема доволно Л-карнитин во нашето тело, мастите не се искористуваат за создавање енергија туку засилено се таложат во мускулите и кожата, со што телото станува млитаво, опуштено и дебело. Со дополнителен внес на хумана доза Л-карнитин, мастите на сосема здрав и природен начин се топат и претвораат во енергија, а телото станува цврсто, затегнато, витко и полно со енергија. Како природен додаток Л-карнитинот е сосема безбеден за конзумација кај деца, доилки, спортисти и стари лица, бидејќи го подига имунитетот, ја подобрува менталната способност и позитивното расположение, ги штити срцето, бубрезите, дигестивниот систем и целокупниот циркулаторен систем заедно со мускулатурата. Токму затоа Л-карнитинот ширум светот е попознат како природен еликсир за слабеење и беспрекорно здравје.

Конзументите, по третманот со Медобил Голд, добиваат здраво, витално и прочистено тело. Ефектот е траен, а килограмите не се враќаат. 

Останатите продукти за справување со целулитот кои ви ги препорачуваме се: антицелулитниот гел, антицелулитниот крем, антицелулитното масло, лифтинг лосионот, кремот против стрии и чајот против целулит - сите во производство на Медобил Груп.

Категории