Зошто е важно (и што) да јадете после долго џогирање

Вашата исхрана го содржи клучот на враќањето во форма. Имено, добрата исхрана со правата комбинација на хранливи материи може да ви помогне брзо да се соземете после напорно трчање.

Прочитај повеќе

Слабеењето при хипотиреоза е возможно

Хипотиреозата е метаболичко пореметување кое повеќе го погодува женскиот дел од популацијата отколку машкиот. Всушност, се работи за намалена функција на штитната жлезда до која доаѓа поради намалено производство на следните хормони: тиреотропин (THS), тријодотиронин (T3) и тироксин.

Прочитај повеќе

Зошто во зима се дебелееме и потешко слабееме?

Нашата зима е идеално годишно време за добивање на телесна маса и за тешко враќање на нормалната телесна тежина. За ова и науката има нешто да каже, па од научен аспект ќе го разгледаме дебелеењето во зима.

Прочитај повеќе

Категории