ProstaBil

ProstaBil

Цена: 12,79 €

Код на производот: PB001
 

ПростаБил капсулите на Медобил се 100% природни, во нивинот состав се наоѓаат најздравите природни компоненти кои помагаат во одржување на нормалната функција и метаболизам на клетките на простата, како и нормална функција и одржување на нивото на тостестеронот и машкото репродуктивно здравје.
Во овој состав спаѓаат : екстракти од афричка слива, семки од коприва и тиква, нискорастечка палма, екстакт од домат- ликупен и екстакт од калинка.
Со третман од ПростаБил се постигнува ран и успешен третман кај простатната функционалност.
Пакување: 30 капсули од растително потекло.


НАРАЧАЈ

Опис на производот

Простата е жлезда која се развива и постои исклучиво кај мажите.

Поставена е во долниот дел на абдоменот помеѓи мочниот меур и тестисите, нејзина природна големина е колку орев, со тоа што поголемиот крај е поставен од страната на мочниот меур.
Нејзина функција е комплексна но и сеуште не разоткриена до крај, она што е докажано и потврдено од медицината е дека е спореден орган за трансфер на сперматозоидната течност и секретен чувар на машкиот полов орган од вагинална инфекција.
Со текот на годините нејзината функционалност може да се намали, најчесто кај мажите над 40годишна возраст, во тој период се јавуваат хормонски промени што водат до отекување на простата или попознато како зголемена простата.
Ваквата систојба на простата води до споредни проблеми кај мочниот меур, како што е притисок на истипт и комликации при негово празнење( честа потреба од мокрење, недоволно празнење на урина, слаб млаз, испрекинатост)
Доколку не се реагира со соодветен третман ризикот од здравствени компликации е голем ( воспаление на бубрези, камен во бубрег, воспаление на мочрн меур, инфекции, бенигност- канцер.
Најцеста причина за зголемување е старосната граница, генетиката, недоволна физичка активност, стеесот и гојазноста)
Со ран и навремен третман истиот може да се ублажи па и спречи.