Зеленчукот и опасностите од Хеликобактер

Хеликоптер бактер пилори е бактерија од родот Грам-негативни, спирални бактерии (спирохети) која живее во гаститичниот мукус кој ја обложува гастритичната мукоза (слузница).

Прочитај повеќе

Категории