Како да се ослободите од злобниот целулит

Целулитот е појава која настанува во хипердермисот - третиот слој на кожниот систем - како нарушување меѓу балансот на притисокот на осмоза и онкоза.

Прочитај повеќе

Слабеењето при хипотиреоза е возможно

Хипотиреозата е метаболичко пореметување кое повеќе го погодува женскиот дел од популацијата отколку машкиот. Всушност, се работи за намалена функција на штитната жлезда до која доаѓа поради намалено производство на следните хормони: тиреотропин (THS), тријодотиронин (T3) и тироксин.

Прочитај повеќе

Категории