Мени
Вашата кошничка

Чај против болки при циклус

Чај против болки при циклус
370 ден.
  • Код на продуктот: MG017
Прегледи: 219
Забелешка: Производот е класифициран како додаток во исхраната, одговара на Правилникот за општите барања за безбедност на храната и е одобрен за конзумација.
Временска рамка за испорака? Доставата на нарачките на домашна адреса низ целата територија на државата чини 120 денари и се реализира за 2-3 работни дена.
Како да платам за нарачката? Плаќањето за пласираните нарачки на нашиот веб-сајт се врши со платежни картички или во готово при испорака на вашата пратка.
За да направите телефонска нарачка, потребно е да се јавите на телефонот 078 46 46 46. Притоа ги кажувате вашето име и презиме, адреса за достава и телефон за контакт.

Чајот против болки при циклус на Медобил претставува моќна фитотерапија составена од микс на природни и чисти билки, во чиј состав се застапени: ајдучка трева, бреза, слабок пелин, имела, нане мента, коријандер. Ова се само дел од состојките на билниот микс кои се идеално избалансирани со останатите, кои не се наведени според правото на заштита на патентиран технолошки производ. Од нивниот состав ќе го потенцираме големото количество на линалол, лимонен, пинен, борнеал, бетулинска и бетуларезинска киселина, тоникум, инулин, фитостерин, фосфати, нитрати, како и голема количина Ц и Б витамин. Тие имаат силно антиинфламаторно дејство, со што ја подобруваат циркулацијата на крвта и снабдувањето со кислород во телото (посебно во карличниот дел), се намалува времетраењето и јачината на контракциите, благо го загреваат телото, со што жената се релаксира, а интензитетот на болките бележи опаѓање и за пропишаниот период целосно ги снемува. Чајот се пие 7 дена пред месечниот циклус и првите два дена во циклусниот период.

Наш совет: За време на месечникот избегнувајте да конзумирате храна заситена со скроб, зачини и сахароза, како и да се избегнуваат сокови во кои има додадено CO2 (јаглероден диоксид). Пијте повеќе природни сокови и чиста вода. Практикувајте физичка активност, бидејќи помага во циркулацијата. Деновите кога настанува менструалниот циклус, вагиналното ткиво ја менува својата PH вредност, со што се намалува киселоста, што пак директно многу го зголемува ризикот од бактериски инфекции. Затоа ви препорачуваме за време на месечниот циклус да се воздржите од сексуалниот чин, бидејќи може лесно да дојде до ризична преносливост на генитална инфекција.

Безбедност: Редовно се вршат лабараториски и микробиолошки прегледи во Ј.З.О. Завод за здравствена заштита – Скопје и според испитаните параметри, примерокот целосно одговара на правилникот за општите барања за безбедност на храната и е одобрен за конзумација со А-тест бр. 07-710/21-03-2008.

Општ преглед
Состојки ајдучка трева, бреза, слабок пелин, имела, нане мента, коријандер
Нето тежина 100 g
Производител Медобил Груп