FemiBil чај

FemiBil чај

Цена: 399 ден

Код на продуктот: MG017

Чајот FemiBil на Медобил претставува моќна фитотерапија составена од микс на природни и чисти билки, во чиј состав се застапени: ајдучка трева, бреза, слабок пелин, имела, нане мента, коријандер.

Ова се само дел од состојките на билниот микс кои се идеално избалансирани со останатите, кои не се наведени според правото на заштита на патентиран технолошки производ.

Чајот се пие 7 дена пред месечниот циклус и првите два дена во циклусниот период.

НАРАЧАЈ

Опис на производот

Чајот FemiBil на Медобил претставува моќна фитотерапија составена од микс на природни и чисти билки, во чиј состав се застапени: ајдучка трева, бреза, слабок пелин, имела, нане мента, коријандер. Од нивниот состав ќе го потенцираме големото количество на линалол, лимонен, пинен, борнеал, бетулинска и бетуларезинска киселина, тоникум, инулин, фитостерин, фосфати, нитрати, како и голема количина Ц и Б витамин. Тие имаат силно антиинфламаторно дејство, со што ја подобруваат циркулацијата на крвта и снабдувањето со кислород во телото (посебно во карличниот дел), се намалува времетраењето и јачината на контракциите, благо го загреваат телото, со што жената се релаксира, а интензитетот на болките бележи опаѓање и за пропишаниот период целосно ги снемува.

Наш совет: За време на месечникот избегнувајте да конзумирате храна заситена со скроб, зачини и сахароза, како и да се избегнуваат сокови во кои има додадено CO2 (јаглероден диоксид). Пијте повеќе природни сокови и чиста вода. Практикувајте физичка активност, бидејќи помага во циркулацијата. Деновите кога настанува менструалниот циклус, вагиналното ткиво ја менува својата PH вредност, со што се намалува киселоста, што пак директно многу го зголемува ризикот од бактериски инфекции. Затоа ви препорачуваме за време на месечниот циклус да се воздржите од сексуалниот чин, бидејќи може лесно да дојде до ризична преносливост на генитална инфекција.

Безбедност: Редовно се вршат лабараториски и микробиолошки прегледи во Ј.З.О. Завод за здравствена заштита – Скопје и според испитаните параметри, примерокот целосно одговара на правилникот за општите барања за безбедност на храната и е одобрен за конзумација со А-тест бр. 07-710/21-03-2008.
 

Состојки ајдучка трева, бреза, слабок пелин, имела, нане мента, коријандер
Нето тежина 100 g
Производител Медобил Груп