Ново
Indivia Krill Oil Kid 30 гумени мечиња

Indivia Krill Oil Kid 30 гумени мечиња

Цена: 630 ден

Код на продуктот: IND005

Индивиа Криловото масло за деца е највкусна солуција за детското здравје, раст и развој.

Природна фосфолипидна Omega-3 со додаток на витамини А, Д3, Ц и Е, важни за здрав детски развој и силен имунитет, во комбинација на природни овошни сокови.

  НАРАЧАЈ

Опис на производот

Омега-3 масните киселини во форма на крилово масло се апсорбираат во телото 98% подобро отколку во форма на рибино масло. Органски извори на чиста EPA и DHA масни киселини од крилово масло и витамини кои се круцијални за детското здравје и развој, како и за :

 • Регулација на имунолошката функција
 • Развој и очувување на видот
 • Развој на централниот нервен систем
 • Одржување на коските и здравјето на забите
 • Подобар психолошки развој , планирање, решавање на проблеми, читање, зборување, разбирање и помнење на информации, учење, абстрактно и логичко резонирање
 • Подобрување на способноста за учење и концентрација, добра меморија, брзина на реакција
 • Потврдени студии за зголемен перформанс кај децата на училиште
 • Редукција на ризик од го јазност
 • Подобрување на моторичките функции
 • Подобрување на детскиот сон
 • Редукција на развојна алергии на храна
 • Регулација на нивото на шеќер во крвта
 • Превенција од воспаленија
 • Редукција на хиперактивност и агресивност кај деца со недостаток на внимание
 • Редукција на ризик од развој на метаболички синдром , кој се карактеризира со зголемување на обемот во струкот, покачено ниво на триглицериди и шеќер во крвта и покачен крвен притисок
Благодарение на патентирана технологија INDIVIA made by nature Krill oil KID желе мечиња немаат различна арома и вкус.

Извор на Омега-3 е Antarctic krill (Норвешка), кои се добиени од специфични зони во најчистите води во Атлансткиот Океан: 60°29’S 46°03’W.
 
Состојки: Антартички крил, липиден екстракт содржи Омега-3 фосфолипиди, витамин А, витамин Ц, витамин Е.
Количина: 30 гумени мечиња
Производител: Индивиа