Промоција
PYCNOGENOL FORTE 40mg Таблети

PYCNOGENOL FORTE 40mg Таблети

Цена: 1.180 ден

Код на продуктот: PH001

Со својата антиоксидантна моќ придонесува за подобрување на следниве состојби во организмот:

  • Респираторни заболувања, астма, намалена честота на опструкции кај деца
  • Ендометриоза
  • Тинитус
  • Заболувања поврзани со циркулацијата на очите
  • Хронична венска и артериска циркулација Кардиоваскуларни заболувања
  • Ментално здравје и когнитивни функции
  • Менструални симптоми и менопауза
  • Дијабетес
  • Поголема издржливост при спортување
  • Дерматолошки индикации
Со неговите својства делува како природен COX-2 инхибитор Интеракција со лекови
*Умерена при употреба на Pycnogenol® заедно со имуносупресанти, антидијабетици, антиагрегациони и антикоагулантни лекови.

  НАРАЧАЈ

Опис на производот

Pycnogenol®- уникатна и природно создадена комбинација со константни пропорции на процијанидини, биофлавоноиди и органски киселини со природни антиоксидансни својства.
Pycnogenol® Forte 40 mg tbl., блистер пакување од 30 таблети.
Употреба: Првата недела 2 *2 тбл (ударна доза), потоа 1-2 *1 тбл дневно (доза на одржување)
Потекло: Произведено во Финска за Фармаген увоз-извоз ДООЕЛ Pycnogenol® е меѓународно регистрирана трговска марка на Horphag Research Ltd. и е заштитена со патентите #5,720,956 и #6,372,266 во Соединетите Американски Држави.
ЕФСА одобрени зравствени тврдења!