Ново
Vitamin C1000 + bioflavonoids & Rose hip/ 120 tbls

Vitamin C1000 + bioflavonoids & Rose hip/ 120 tbls

Цена: 860 ден

Код на продуктот: IND013

Витаминот Ц е моќен антиоксиданс кој врши заштита на клетките од оксидативен стрес, превенција од вируси , грип и настинка, превенција од хиповитаминоза Ц и скорбут, редукција на умор и изнемоштеност, придонесува за подобра апсорпција на железо кај анемични, придонесува за нормална фунција на имунолошкиот систем пред и по физичка активност.


  НАРАЧАЈ

Опис на производот

Витамин Ц во природата во најконцентрирана форма се наоѓа во шипка, биофлавоноидите од шипката го штитат витаминот Ц, го подобруваат и одржуваат неговото дејство.
Витамин Ц 1000 мг од Индивиа помага во: ублажување на болките, ги намалува последиците од мозочен удар, помага го намалување на крварење и позитивно делува на капиларите. Витаминот Ц од Индивиа има и антибактериско дејство, помага во регенерација на жолчката, го намалува нивото на холестерол во крвта и спречува катаракта.
Биофлавоноидите, витаминот Ц и шипката се користат заедно во дополнителен третман на херпес, доколку имате проблем со зглобовите и коските, а кверцетинот, како еден од биофлавоноидите, ефикасно ги ублажува и симптомите на астма и алергија.


 

Состав:  Витамин Ц 1000 мг (1250% ПДВ*) –*препорачан дневен внес – Цитрусни биофлавоноиди 25 мг – Екстракт од шипинка 20 мг
Количина: 120 таблети
Производител: Индивиа