Collagen Forte

Collagen Forte

Цена: 789 ден

Код за нарачка: CF0011

Collagen Forte е 100% природен колаген (говедски) наменет за секојдневна употреба, спакуван во вегански капсули.
Состав: 
Говедски колаген 300 мг
Витамин Ц 50 мг
Хијалурон 40 мг
Помошни состојки: мг стеарат, силициум диоксид 
Начин на употреба: 
1-2 пати дневно, 1-2 капсули, непосредно со оброк. 
Корисност од употребата:  
Препаратот е наменет за сите кои страдаат од артритис, проблеми со лигаментите, тетиви, спортски повреди, дегенеративни промени на зглобовите, атрофија на мускулите. Помага и кај лица со заболување или повреди на рбетниот столб и карлицата.


 

Опис на производот

Што е колаген и зошто е препорачлив ?

 
Колагенот е еден од најзастапените протеини во човековото тело, и сочинува 1/3 тина од целокупната содржина на протеини во организмот на човекот.
 
Се работи за еден од главните сврзни ткива кај коските, р'скавиците, зглобовите, кожата, мускулите, тетивите и лигаментите.
 
 Колагенот е застапен и во други делови на телото како во вените, коронарните артерии и во забите. 
 
Кога се спомнува зборот колаген се мисли на "лепак" кој ги држи сите делови заедно, впрочем и името потекнува од старогрчкиот збор “kólla,” што во превод значи лепак.
 
Постојат најмалку 16 типови на Колаген. 
Најпознати и најмногу истржени се тип I, II, III, и IV.
Ова се бенефитите на четирите врсти колаген:
 
Tип I. Овој тип сочинува 90% од целокупниот колаген во човечкото тело и е составен од густо запакувани диететски влакна. Допринесува за подобра структура на кожата, коските, тетивите.
Овој тип сочинува речиси 90% од колагенот на вашето тело, направен е од густо спакувани влакна и како таков целосно ја обезбедува структурата на кожата, коските, тетивите, сврзните ткива и забите.
 
Тип 2.   Овој тип е составен од повеќе лабаво спакувани влакна и се наоѓа во еластичените делови од нашите зглобови.
 
Type III. Овој тип ја подржува структурата на мускулите, органите и артериите
 
Type IV. Овој тип придонесува за прочистување и е застапен во слоеви од кожата.
 
Најпонзнатиот, најистражениот и најмогу корисен е Говедски Колаген Пептид Тип 1&3 кој е природен извор на амино киселини.☝
 
Најпознатите аминокиселини кој може да се најдат во Говедскиот колаген се:
 
-Глицин: придонесува за силни мускули, кожа, коски и крв
Хидроксипролин: придонесува за стабилност на колагенот
 
-Пролин: придонесува за зајакнување на срцевиот мускул
 
-Аспартамска киселина: игра улога на невротрансмитер
 
-Колагенскиот пептид во основа е чист протеин кој придоесува за здрави ткива.
 
Колагенот е структурен протеин кој сам по себе е одговорен за силни коски, флексибилни зглобови, лигаменти, коса, кожа, нокти и други органи. 
⚪Нашиот Колаген Пептид 1&3 е ензиматски хидролизиран во пептиди со мала молекуларна маса за идеална апсорпција од страна на организмот.⚪
 
Препорачана дневна доза е една капсула на ден, испиена со поголема количина на течност. 💊🍶
 
Една капсула COLLAGEN FORTE MEDOBIL, содржи чист колаген, хијалурон, Б витамин и Ц витамин.
 
Производот е без шеќер, Gluten Free, GMO Free и не содржи алергени. 💯
 
Состав: Говедски колаген 300 мг
Витамин Ц 50мг
Хијалурон 40мг
Б6, Б12