Shower Gel with Q10

Shower Gel with Q10

Цена: 391 ден

Код на производот: SGQ10
 

Мedobil гелот за туширање со Q10, е докажана препаративна козметика, најдобра за нега на телото и превенција во забавување на стареењето на кожата.
Идеален е и за миење шминка, поради длабинско чистење на порите од пудрата, притоа хидрирајќи ја кожата.
Важно е да споменеме дека во нашиот Shower gel Q10, покрај коензимот во составот има екстракт од семка од дива кајсија која е богата со Б17 најпознатиот антиканцероген витамин, со што здравстено преверенирате и го заштитувате најголемиот човеков орган- кожата.

НАРАЧАЈ

Опис на производот

Q10 е есенцијална супстанца слична на витамин која е растворлива во масти. Професионално се нарекува „убикинон“ (лат. Ubiquitous), бидејќи го има во секоја клетка на човечкото тело. Постојано се создава и конзумира во телото. Тој е одговорен за неколку витални функции во телото кои го подобруваат производството на енергија и ги намалуваат слободните радикални соединенија кои брзо се создаваат при стрес и постојана изложеност на телото на негативни напори. Поради овие способности, Q10 се нарекува и силен антиоксиданс кој благотворно делува на имунолошкиот систем. Спаѓа во групата на најмоќните и најефикасните антиоксиданси, бидејќи успешно ги неутрализира слободните радикали. Најпознатиот и најчесто користен КОЕНЗИМ Q10 се наоѓа во козметиката и во препаратите против стареење( antiage cosmetic)
Токму поради тоа и речиси 99% од козметика која се нуди на пазарот е наменета за нега на лице- бидејќи лицето ни е најмногу изложено на надворешни влијанија, временски промени и УВ зрачење.
Но, сепак, мора да имаме на ум и дека со текот на годините не старее само кожата на лицето, туку и кожата на нашето тело. Затоа МЕДОБИЛ гелот за туширање со Q10, е докажана препаративна козметика, најдобра за нега на телото и превенција во забавување на стареењето на кожата.
Идеален е и за миење шминка, поради длабинско чистење на порите од пудрата, притоа хидрирајќи ја кожата.
Важно е да споменеме дека во нашиот Shower gel Q10, покрај коензимот во составот има екстракт од семка од дива кајсија која е богата со Б17 најпознатиот антиканцероген витамин, со што здравстено преверенирате и го заштитувате најголемиот човеков орган- кожата.