Popullore Promovimi
Mjaltë pylli Medobil 1kg

Mjaltë pylli Medobil 1kg

Çmimi: 690 ден

Kodi i produktit: MOB03

Si ilaç, mjalti i pyllit rekomandohet veçanërisht për njerëzit që kanë një
nivel të reduktuar të sistemit imunitar, por edhe për ata që kanë sëmundje
të rrugëve të sipërme dhe të poshtme të frymëmarrjes: hundë të mbytur,
rinit (inflamacion i hundës), sinusit (inflamacion i sinuset), gulçim,
dhimbje të fytit. Mjalti i malit ka efekte antibakteriale dhe antivirale.

Mjalti i pyllit, si llojet e tjera të mjaltit, është një biokatalizator,
dmth. ka një efekt të madh në tretjen (përpunimin) e ushqimit. Prandaj
rekomandohet për personat me gastrit, kolit dhe gjendje dhe sëmundje të
tjera që lidhen me traktin tretës (organet e tretjes). Përveç vetive të
përmendura, mjalti i malit është i shijshëm dhe aromatik dhe përdoret si
suplement apo ëmbëlsues për çaj, smoothie, por edhe për ëmbëlsira.
përshkrim i produktit

  POROSITNI

Përshkrim i produktit

Mjalti i PYJIT-PERFITI PER TE GJITHE TRUPIN

Mjalti ka qenë, është dhe do të jetë prej kohësh një nga produktet natyrale
më të vlerësuara. Vetitë e tij si ilaç janë konfirmuar si nga mjekësia
tradicionale (bio) ashtu edhe nga mjekësia popullore (alternative).
Çdokush mund ta përdorë atë si ushqim, edhe fëmijët që janë tashmë një
vjeç. Ka shumë lloje të mjaltit dhe secila prej tyre ka një efekt pozitiv
në trupin e njeriut.
Llojet më të përdorura në vendin tonë janë mjalti i livadheve dhe i pyllit.
Për shkak të veprimit të tij antimikrobik, mjalti i pyllit është një ilaç
dhe ushqim tradicional në mbarë botën.
Përftohet nga barërat e malit nga të cilat bletët mbledhin nektar. Mjedisi
ekologjikisht i pastër dhe i pandotur jep rezultate më të mira dhe mjalti
ka një efekt më të madh në shëndet.
Bëhet fjalë për produktet nga linja MEDOBIL.
Zona nga e cila bletët prodhojnë mjaltë është 27 km larg zonës së
kontaminuar që garanton cilësi të lartë dhe efekt të shkëlqyer të
produkteve.
Si ilaç, mjalti i pyllit rekomandohet veçanërisht për njerëzit që kanë një
nivel të reduktuar të sistemit imunitar, por edhe për ata që kanë sëmundje
të rrugëve të sipërme dhe të poshtme të frymëmarrjes: hundë të mbytur,
rinit (inflamacion i hundës), sinusit (inflamacion i sinuset), gulçim,
dhimbje të fytit. Mjalti i pyllit ka efekte antibakteriale dhe antivirale.
Mjekët dhe nutricionistët rekomandojnë marrjen e një lugë çaji në ditë
gjatë gjithë vitit. Përveçse është parandaluese, kjo zvogëlon dhimbjen në
traktin urogjenital dhe gastrointestinal, zvogëlon më tej dhimbjet kronike
në sistemin muskuloskeletor dhe dhimbjet që mund të shfaqen pas ndërprerjes
së anestezisë gjatë disa operacioneve. Në mjekësinë popullore përdoret
kundër inflamacioneve të lëkurës dhe për shërimin e plagëve.
Vlera e lartë ushqyese dhe kalorike e mjaltit të pyllit duhet të
konsiderohet me kujdes nga diabetikët. Përdorimi i pakontrolluar mund të
çojë në një rritje të glicemisë (sheqerit) në gjak të quajtur
hiperglicemia. Kjo gjendje është shumë e rrezikshme dhe për këtë arsye
personat me diabet duhet të konsultohen me një nutricionist lidhur me
sasinë dhe intervalin e konsumimit të mjaltit.
Studime të shumta dhe prova klinike kanë vërtetuar se mjalti përmban 80%
karbohidrate dhe 20% ujë. Gjithashtu përmban mbi 600 komponentë që kanë një
efekt të dobishëm në trupin e njeriut. Për sa i përket karbohidrateve,
dominojnë fruktoza, glukoza, maltoza dhe sheqernat e tjera. Ashtu si
vitaminat, më të zakonshmet janë ato të grupit B dhe C. Nga mineralet
përmban: kalium, kalcium, magnez, natrium dhe fosfor. Përveç kësaj, ai
përmban përbërës bioaktive si flavonoidet dhe polifenolet.