Рес-Ком Полен 115гр

Рес-Ком Полен 115гр

Цена: 300 ден

Код на производот: RES12

Поленот кој уште се нарекува и цветен прав е богат со хранливи материи, поради што е многу корисен додаток при лекувањето на разни болести.
Содржи околу 40% протеини, 16 витамини, 28 минерали и цел куп ензими. Исто така, во својот состав поленот има супстанции кои го стимулираат производството на хормони, лецитин, масни киселини, нуклеински киселини и антиоксиданси.

  НАРАЧАЈ

Опис на производот

Поради својот богат состав, поленот има особена примена во лекувањето на простатата, дури и кај потешките хронични случаи.

Покрај лекувањето на заболена простата, поленот со голема успешност во лекувањето се покажал и кај следниве здравствени проблеми:
- ја подобрува плодноста;
- го намалува нивото на холестерол во крвта;
- ја подобрува циркулацијата во мозокот, поради што се препорачува за лица кои се изложени на големи умствени и физички напрегања;
- се користи како природно средство за регенерирање на црниот дроб;
- има голема примена во козметиката.

Консумирањето на полен покрај што помага во подобрувањето на здравјето и решавање на голем број здравствени проблеми, исто така помага и за продолжување на животниот век на луѓето, бидејќи го намалува стареењето.